新东方网>英语>公共英语(PETS)>历年真题>正文

2015年3月全国英语等级考试二级真题和答案(阅读理解E)

2016-07-06 11:39

来源:233

作者:

  2015年3月全国英语等级考试二级真题及答案(阅读理解)

  Text 5

  Pack your bags.Hold the mail.It' s time to turn your dream vacation into a real trip."Ihaven' t seen a buyer' s market like this in 25 years," says travel expert Peter Greenberg."Everything is on sale.Even the high end of the market is quietly offering add-ons: a free night here, aspa(水疗) pass there."

  In a bad economy, this comes as good news for many.Whether you want to fly across thecountry or drive across the state line, here are places that offer plenty to do.

  For anyone who can' t bear to sit still, big cities are the best choice for weekend trips.Zero inon cities that attract business travelers during the week.The big-name hotels empty out on theweekends and will give tourists a better deal.

  Chicago, Illinois: One of America' s best-looking city centers, especially in the spring andsummer.Spend a sunny day in Millennium Park, or consider an evening at Grant Achatz' s Alinearestaurant in Lincoln Park.

  Las Vegas, Nevada: It' s never been so easy to score a deal on the Strip.Five-star hotels aremarked down to three-star prices.Book a luxury suite (豪华套房)for $89 a night at www.trumplasvegashotel.com.

  San Francico, California: It's rare for a major city to have such an extraordinary physicalsetting--the,views of the bay(海湾)from the hills and the Ferry Building Marketplace are striking.

  It's also a walkable city with great museums.You can visit the new California Academy of Sciences building in Golden Gate Park.Go early!

  Portland, Oregon: The International Rose Test Garden is the one place one never tires of visiting.It's green, friendly, and laid-back.There are over 10,000 rosebushes, and because it's atest garden, the public has never seen many of these 550 varieties.The Rose Festival is one of thebiggest celebrations in the city and runs May 22 to June 14.

  71.Why is it the best time for traveling now?

  A.People have more free time.

  B.Everything is at lower prices.

  C.The weather is more pleasant.

  D.tourist sites are less crowded.

  72.What does the word "add-ons" ( Line 3, Para.1 ) most probably mean?

  A.Major sales.

  B.Extra services.

  C.Paid holidays.

  D.Additional payments.

  73.Why does the author suggest going to the big cities on weekends?

  A.Big-name hotels are cheaper.

  B.Parks are open free of charge.

  C.The traffic is much less heavy.

  D.There are no business travellers.

  74.Which city is the best choice for museum lovers?

  A.Chicago.

  B.Las Vegas.

  C.San Francisco.

  D.Portland.

  75.Where is this text probably taken from?

  A.A textbook.

  B.A storybook.

  C.A magazine.

  D.A dictionary.

  Text 5 参考译文

  打包好行李.保存好邮件.是让你梦想中的假期成真的时候了.旅行专家彼特·格林伯格说:“25年以来,像这样的买方市场我从未见过.所有东西都打折,甚至高端旅游市场也在悄悄地提供一些附加服务:这儿可能是免费住一晚上,那儿可能是一次免费的水疗.”

  在经济低迷期,对许多人来说,这都是好消息.无论你想去国外旅行还是国内旅行,这儿都有很多地方可供你选择.对于那些无法忍受坐着不动的人来说,大城市是他们周末旅行的最佳选择.许多大名鼎鼎的酒店在工作日时候的目标群体都是商务旅客.到了周末这些酒店的客人几乎都走空了,因此会给游客很大的折扣.伊利诺伊州,芝加哥:美国最美丽的市中心之一,尤其在春天和夏天.在千禧年公园度过一个阳光灿烂的一天,或者在位于林肯公园的格兰特阿卡兹的Alinea饭店度过一晚.

  内华达州,拉斯维加斯:从未如此容易就从大街上捡到这么大一个便宜.五星级宾馆都标了三星级宾馆的价格.上WWW.trumplasvegashotel.Com网站,就可以以一晚上89美元的价格预订一间豪华套房.

  加利福尼亚州,旧金山:大城市有如此不同寻常的自然环境真的很少见.位于山区和轮渡大厦市场之间的海湾风景美得惊人.旧金山也是一座有着闻名的博物馆的适于步行的城市.你可以参观位于金门公园内的加州科学馆.早点出发吧!

  俄勒冈州,波特兰:国际玫瑰品种试验花园是一个人们总是喜欢参观的地方.这是一个绿色、友好,而又悠闲的地方.这里有一万多个玫瑰花丛,并且因为这是一个试验性的花园,所以在五百五十个玫瑰花品种中,有某些品种是公众从未见过的.玫瑰花节是这个城市最大的节日之一,在每年的5月22日到6月14日之间举办.

  71.B【精析】推理题.题干意为“为什么现在是旅行的最佳时间?”根据本文第一段旅行专家彼特·格林伯格所说的话“25年以来,像这样的买方市场我从未见过.所有东西都打折,甚至是高端旅游市场也在悄悄地提供一些附加服务:这儿可能是免费住一晚上,那儿可能是一次免费的水疗.”可知,现在一切都很便宜,故B正确.

  72.B【精析】推理题.题干意为“词汇‘add.ons’(第一段第三行)最有可能的意思是什么?”根据本文第一段的最后一句话“Even the

  high end of the market is quietly offering add-ons:a free night here,a spa(水疗)pass there.”可知,甚至是高端旅游市场也在悄悄地提供一些附加服务:这儿可能是免费住一晚上,那儿可能是一次免费的水疗.故B正确.

  73.A【精析】推理题.题干意为“作者为什么建议去大城市过周末?”

  由第三段第二、三句“Zero in on cities that attract business travelers during the week. The big—name hotels empty out on the weekends and will give tourists a better deal.”可知,许多大名鼎鼎的酒店在工作日的时候的目标群体都是商务旅客.到了周末这些酒店的客人几乎都走空了,因此会给游客很大的折扣.故A正确.

  74.C【精析】细节题.题干意为“哪个城市是爱好博物馆的人的最佳选择?”从文章第六段第二句“It is also a walkable city with great museums.”可知,旧金山也是一座有着闻名的博物馆的适于步行的城市,故C正确.

  75.C【精析】推理题.题干意为“这篇文章可能选自哪里?”从文章的整个内容进行判断,它分别介绍了不同城市的特点可知,它应该是选自一本杂志,故C正确.

(编辑:何莹莹)

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词