新东方网>英语>公共英语(PETS)>模拟试题>正文

2017全国英语等级考试二级阅读短文理解模拟题(7)

2017-01-12 17:27

来源:互联网

作者:

  阅读下列短文,回答题目

  In period of the summer hofidays there will be a revised schedule(修改过的时刻表)of setvices for the students.Changes for dining-room and library service hours and for bus schedules will be posed on the wall outside the dining-hall.Weekly film,and concert schedules,which are being arranged(安排),will be posted each Wednesday outside the student club.

  During the summer holidays,buses going to the town centre will leave the main hall every hour on the half hour during the day.The dining-room will serve three meals a day from 7:00 a.m.to 7:00 p.m.during the week and two meals from noon to 7:00 p.m.on weekends.The library will continue its usual hours during the week,but:has shorter hours on Saturdays and Sundays.The weekend hours are from noon to 5:00 p.m.

  All students who want to use the library lending services must have a new summer card.This announcement will also appear in the next week’s student newspaper.

  1.The:main purpose of this text is to__________.

  A.tell students of important schedule changes

  B.tell students of new bus and library services

  C.show the excellent services。for students

  D.ask students to renew their library cards

  参考答案:A

  参考解析:

  A【解析】主旨大意题。整篇文章都是讲一个修改过的时刻表,第一句是总结,后面是细分有哪些变化。

  2.At which of the following times will the bus leave the main hall?

  A.8:00;9:00;10:00;11:00.

  B.8:30;9:30;10:30;11:30.

  C.8:30;9:00;9:30;10:00.

  D.8:00;9:30;11:00;12:30.

  参考答案:B

  参考解析:B【解析】事实细节题。根据文中第二段第一句:During the summe!holidays,buses going to the town centre will leave the main hall ev—ery hour on the half hour during the day.可以得知。

  3.In the summer holidays,the library will have__________.

  A.no special hours

  B.special hours on weekdays

  C.special hours on weekends

  D.special hours both on weekdays and weekends

  参考答案:C

  参考解析:C【解析】事实细节题。从文中第二段最后两句:11le library willcontinue its usual hours during the week,but has shorter hours onSaturdays and Sundays.The weekend hours are from noon to 5:00P.m.得知,周末时间缩短了,从中午到下午5:00开放。

  4.We may infer that during the summer holidays__________.

  A.few students will stay in the university

  B.no breakfast will be served on weekends

  C.the student newspaper will sell more copies

  D.there will be a concert or a film each Wednesday

  参考答案:B

  参考解析:B【解析】事实细节题。从文章中第二段第二句:111e dining—roomwill serve three meals a day from 7:00 a.m.to 7:00 P.m.duringthe week and two meals from noon to 7:00 P.m.on weekends.得知,周末没有早饭,而是从中午到下午7:00开饭。

(编辑:何莹莹)

官方微信:新东方英语 (微信号:xdfyyw

听说读写译学习方法、英美剧最新资讯,请扫二维码,关注我们! 

猜你喜欢

  • 听力
  • 口语
  • 阅读
  • 娱乐
  • 词汇
  • 写作

            新东方英语辅导专区

            班级名称 上课地点 上课时间 费用 详细

            焦点推荐

            精品直播

            版权及免责声明

            凡本网注明"稿件来源:新东方"的所有文字、图片和音视频稿件,版权均属新东方教育科技集团(含本网和新东方网) 所有,任何媒体、网站或个人未经本网协议授权不得转载、链接、转贴或以其他任何方式复制、发表。已经本网协议授权的媒体、网站,在下载使用时必须注明"稿件来源:新东方",违者本网将依法追究法律责任。

            本网未注明"稿件来源:新东方"的文/图等稿件均为转载稿,本网转载仅基于传递更多信息之目的,并不意味着赞同转载稿的观点或证实其内容的真实性。如其他媒体、网站或个人从本网下载使用,必须保留本网注明的"稿件来源",并自负版权等法律责任。如擅自篡改为"稿件来源:新东方",本网将依法追究法律责任。

            如本网转载稿涉及版权等问题,请作者见稿后在两周内速来电与新东方网联系,电话:010-60908555。

            热搜关键词